5.a.1 Personeelsbestand

Collega’s komen en gaan

In elke werkkring verandert met het jaar het personeelsbestand.

 

Wij stonden er in ieder geval versteld van met hoeveel verschillende collega’s we tijdens onze schoolloopbaan wel niet hebben gewerkt. Ruim 400 collega’s in die 40 jaren. Doorgaans betreft het een paar mutaties aan het begin van het schooljaar. Er zijn ook jaren geweest dat je van een ‘invasie’ mag spreken. Zoals in 1971 toen Pieter begon op Sancta Maria. Maar ook 1975 was zo’n jaar. En wat te denken van januari 2001 toen de beide teams van Bernard Alfrink Mavo en Elkervoorde samengevoegd werden op de locatie St.Jozefstraat. Het jaar 2002 spant de kroon: maar liefst 17 nieuwe collega’s begonnen destijds hun werkzaamheden aan het Alfrinkcollege!

 

En dan zijn er tijdens een schooljaar ook nog regelmatig wisselingen ten gevolge van meestal ziekte of zwangerschap. ‘Ik val in voor…’ wordt er dan aan toegevoegd als iemand zich voorstelt voor zover dat nog niet centraal is gebeurd. Of een collega neemt afscheid omwille van een carrièrestap. En zo nu en dan was er sprake van een gedwongen afscheid omdat iemand niet (goed) functioneerde. Of vanwege een bezuiniging, een reorganisatie of een plotseling afscheid.

 

Collega’s komen en gaan. Heel vaak gaat het vertrek vergezeld van een lovend woordje van een leidinggevende en/of directielid tijdens een teamvergadering. En ga je met (vervroegd) pensioen dan gebeurt dat vaak  in een speciale bijeenkomst onder het genot van een borreltje en hapje. In de regel gezellige bijeenkomsten met veel terugblikken en uit verschillende hoeken belicht. Cadeaus over en weer.

 

Dat terugblikken was ten tijde van Sancta Maria en Elkervoorde min of meer een verplicht ritueel. In 2000 is hier een einde aan gekomen. Zie hiervoor de aparte pagina 5.a.3: ‘Afscheidsboek Kruisstraat’.

 

Oud-leerlingen en (oud) collega’s stellen ons vaak de vraag ‘hoe heette die docent/collega ook al weer?’ ‘Wat voor vak gaf die… ik weet nog dat hij/zij ….’    Vandaar dat wij op onze site een bestand geplaatst hebben met daarin alle personeelsleden tussen 1969 en 2011. Dat kun je nog eens zoeken. Compleet zal de lijst nooit zijn; ongetwijfeld zullen we personen vergeten hebben. En ook in de jaartallen/bijzonderheden kunnen foutjes geslopen zijn. Voor aanvullingen of verbeteringen houden wij ons aanbevolen. Geef ze door via ons rechtstreeks emailades: pjm.willems@hccnet.nl of laat een berichtje achter in het gastenboek.

 

Binnenkort volgt hieronder het complete overzicht.