oriëntatietocht nummer 37, van het jaar 2008

Oriëntatietocht nr. 37

Schooljaar 2007-2008

Vertrek: Alfrinkcollege

Rustpunt:   café ‘De Beukenhof’ in Odiliapeel

Eindpunt:  ‘Het Veerhuis’ in Boerdonk

Dit keer een tocht met als thema ‘COL’ lage. Dat sloeg op de aanpak van de nieuwe directeur Wiel Wijnen die aan het begin van het schooljaar zijn visie presenteerde: Collega’s, Ouders en Leerlingen. Opnieuw hebben veel teams zich weer uitgesloofd om er een leuke presentatie van te maken. De ‘Collectanten’ hebben een flappenhapper gemaakt en de ‘Kolanoten’ voeren een dansje op. De groep ‘Col-sultant’ wil niet winnen en is alleen maar dienstbaar. ‘De Collageentjes’ met Ad van de Corput, Sharda, Ine Rijntjes en Leonie Willems doen een huidanalyse en hebben een Pro beauty clinic geopend. De groep C.O.L ofwel de champignons uit Limburg, met de renners Dick, Hans, Marysette en Ivo, zijn alleen nog maar bezig met inleveren. De kwaliteit doet er niet meer toe. We zijn van een raspaard een gewone karhengst geworden. Beklim dan maar eens de Col d’Alfrink! De ‘COLbertjes’ met Henk Heuts, Herman Geenen, Martien van den Hoven en Jacques Pricken hebben besloten er een leuke, spontane dag van te maken. De ‘Colereleiers’ bieden een collage over de leeromgeving aan. Daarmee scoort dit team het maximale aantal punten. Maar ze moet dat wel delen met ‘C.O.L. = Club of Lads’, zijnde Toon Strijbosch, Jos Sieben, Anne Regts en Geert Hoefnagels: een stel jonge honden die het schooljaar als een soort tovercol zingend evalueren.

Voor de puzzel ‘Zoek de Col’ moesten er allerlei in zinnen verstopte, bergen of cols gevonden worden en dat leidde dan tot het puzzelwoord BOUWVAKKERSDECOLLETÉ. Voor de verzamelopdracht moet een (digitale) collagefoto ingeleverd worden die aan diverse voorwaarden moet voldoen.

De twee deeltjes worden verreden in zeg maar het stroomgebied van het riviertje de Aa. We starten in Gemert (bij ‘Time/out’). Vervolgens loopt de route via Huize Padua, Boekel, Venhorst naar Odiliapeel (Terraveen) waar bij ‘de Beukenhof’ koffie met gebak wordt genuttigd. Intussen hebben we allemaal een auto in de sloot zien liggen. Dit gebeurde ter hoogte van het 18 ha grote park Voskuilenheuvel. Na de pauze gaat het naar Volkel en vervolgens richting Erp om tenslotte te eindigen bij een oud-determinant van Sancta Maria, Ronald van Thiel, op dat moment de uitbater van  ’t Veerhuis’ te Boerdonk, gelegen langs de doorgaande weg naar Veghel, parallel aan de Zuid-Willemsvaart.

Winnaar wordt uiteindelijk het team van allemaal voormalige HC-ers onder de naam COL ofwel ‘Club of Lads’. De winnaar van 2007, de ‘COLlageentjes’, wordt dit keer tweede en de COLereleijers (Jan van der Heijden, Annalies, Marc en Erna Otterspoor legden beslag op de derde plaats. De nieuwe directeur Wiel Wijnen deed zelf vooralsnog niet mee; hij was die dag met het personeel van deelschool de Sprong op stap. Op het eindpunt sloot hij aan.

Bijzondere vragen en opdrachten:

  • Hoe heet deze mevrouw? (Alda Loeffen; ze heeft een poppentheater).
  • Hoe heette dit dorpje aanvankelijk? (Eerst St.Josefpeel, later, in 1936 werd het Venhorst)
  • Schrijf de titel en zanger van dit liedje op. (Toon Hermans, Bon Vivant)
  • Welke selectie was dat? (Op 8 mei 2008 was de selectie van PSV hier op bezoek voor een partijtje paintball.
  • Wat gaf voor ons hier aanleiding om de groepsgedachte vaarwel te zeggen?

(De tekst: Ben jij ook al zo individualistisch? staat op het spannend huisje)