oriëntatietocht nummer 34, van het jaar 2005

Oriëntatietocht nr. 34

Schooljaar 2004-2005

Vertrek: Alfrinkcollege

Rustpunt:   bar-bistro ‘Route 66 ’ in Sambeek

Eindpunt: café-restaurant  ’t Aûw Pastorieke ’ in Overloon

Dit wordt de laatste officiële tocht van Piet van de Rijt. De te zoeken woorden van de puzzel zijn de achternamen van meestal toch wel  hoge ‘Pieten’. Via de 15 gezochte letters komt daar dan het woord SCHOOLVERLATERS uit.  Achteraf vond men het een relaxte tocht waarbij alles goed gedoseerd was. Wat wil je ook als het thema ‘HGPD’ is: Handelings Gerichte Proces Diagnostiek, een nieuwe benadering van het begeleiden van leerlingen. Op de slotvergadering zijn er slechts enkele presentaties. Dit wordt overschaduwd door een stuk werkgelegenheidsproblematiek (naast op maandag ook op dinsdag vergaderen).

Jacqueline Gommers stuurt een emailtje rond om zich voor ‘de pot’ op te geven. Ze wil een mix. Een twintigtal collega’s geven hieraan gehoor. Het team  P.C. ‘Hippies Gerichte Paarden Diagnostiek’  met Babs Coenders, Vanessa Voets en Monique Bosma vult het thema heel creatief met ‘paarden’ in.  Denk aan de vele cursussen die op de Deurnese manege gevolgd moesten worden.

De tocht begint zonnig maar al spoedig begint het te regenen. De start ligt op het parkeerterrein van  gasterij  ‘Duivenbos’ aan de Loonseweg. Dan gaat het binnendoor naar Stevensbeek. Vervolgens rijden we om de Radioplassen heen en leggen een bezoekje af bij de congregatie van de zusters van Julie Postel in Boxmeer, bekend van de bloedprocessie! Dan gaat het naar het plaatsje Sambeek. Halverwege pauzeren we bij bar-bistro ‘Route 66’. De boerderij met boomgaard van het ouderlijk huis van Leonie Willems lag hier vroeger pal naast. Al hoewel pauzeren…we dansen ook de limbo. Het team ‘Heden Geen Positieve Dag’ met Kitty, Femke, Susanne Verbakel en Jule Frantzen is de gehele dag in touw met bananenliedjes. Tijdens de pauze wordt het droog en zonnig. Gelukkig. Tijdens deel 2 passeren we allereerst een Tilia ofwel een lindeboom met een lengte van 25 m en een stamomtrek van bijna 8 meter, een gerechtsboom of markeringsboom. We brengen een bezoek aan het stuwcomplex gelegen aan de Maas. Van daaruit rijden we het gebied Maasheggen binnen met zijn postzegelakkers, de meidoorn, de sleedoorn, de veldesdoorn enz.  Ter hoogte van de ‘Wetterkuul’ gaan we al lopend het natuurpad volgen. Een prachtig en vooral uniek gebied. Daarna wordt koers gezet naar Vortum-Mullem en Groeningen. We bezoeken de watermolen van Vierlingsbeek en daaropvolgend de kapel van Holthees. We eindigen met een Italiaans buffet, midden in het centrum van  Overloon, bij het ‘Aaûw Pastorieke’.

Winnaar wordt dit jaar het team ‘Hoezo Geen Pilsje Drinken’ met Kees Bouwmans, Geert Meijer, Bea Doppenberg en Jenny Hendricks. Ze behalen 264 van de 320 punten. Op de 2e plaats eindigt het team van ‘Helemaal Geen Pit Ditmaal’ met Jan van der Wielen, Jan van der Heijden, Erna Otterspoor en Margreet Haarbrink. Ze hebben hun eerste plaats van afgelopen jaar niet kunnen prolongeren. Eveneens op de 2e plaats, met eveneens 262 punten, het team ‘Hoe Gaat Pieter Door?’ met Harold, Annalies, Joyce en Herman Geenen. De pony’s Black Beauty, Jolly Jumper en Bonfire hebben hun manen losgeschud en scoren het hoogst met de uitdossing.

Bijzondere vragen en opdrachten:

  • Lever op het eindpunt een LP in, 33 toeren (gelijk aan het aantal door Piet mede georganiseerde tochten) en wel uit de jaren zeventig. Voorzie de hoes van een passende, persoonlijke boodschap.
  • In “OMC”waar staat de letter M voor?

                (De letter M staat voor de C)

  • Om welke wedstrijd gaat het hier?

                (Op carnavalsmaandag vinden hier in Vortum-Mullem de Boxmeerse Metworstrennen plaats)